Wanneer u wil dat uw woning goed en mooi blijft passen in de omgeving is het noodzakelijk om periodiek buitenschilderwerken te laten uitvoeren. We leven in een wisselvallig klimaat, en uw woning met alles erop en eraan zijn daar het slachtoffer van. Wanneer u merkt dat het schilderwerk barstjes en blaasjes begint te vertonen, dan is het hoog tijd om te beginnen met (laten) schilderen. Wat echter belangrijk is om uw schilder te laten aanvangen met het buitenschilderwerk, is de periode wanneer u gaat beginnen. Verven bij te hoge temperatuur zorgt ervoor dat uw verf te vlug opdroogt. Is het te koud, dan droogt uw verf te traag. Te vochtig weer? De hechting zal niet goed zijn! De ideale weersomstandigheden zijn, wanneer het ergens tussen de 10°C en 25°C is, bij een luchtvochtigheid van 75%. Daarom is het raadzaam om een gespecialiseerde schilder aan te nemen. Hij weet immers exact wat hem staat te doen.
buitenschilderwerken

Voorbereidingen

Net zoals binnenschilderwerken vraagt buitenschilderwerken een gedegen voorbereiding. Het heeft volstrekt geen zin om hals over kop uw gevel en onderdelen rondom uw woning te beginnen schilderen. De oude verflaag moet verwijderd worden. Op die manier worden de mankementen zichtbaar, zoals barsten, gaten, enzovoort. Ook onderliggende schimmels worden zichtbaar. Uw schilder kan op die manier het te schilderen oppervlak eerst repareren. Wanneer we spreken over een gevel verven dan zal de schilder een stelling of steiger nodig hebben om alle plaatsen te kunnen bereiken. De ondergrond wordt voorbereid met een grondverf. Er wordt bij buitenschilderwerken veel gebruik gemaakt van het zogenaamde voorstrijkmiddel. Door dit middel zal de eindlaag beter hechten. Voorstrijkmiddel is toepasbaar op steen, beton, nieuwbouwmuren, enz.

gevelschilderwerken

Gevelschilderwerken

Wie aan buitenschilderwerken denkt, denkt automatisch eerst aan gevelschilderwerken. Uw buitenmuur vangt het grootste deel op van de weersomstandigheden. Na het schoonmaken van de gevel zal uw schilder beginnen met een grondlaag te schilderen. Eens dat achter de rug is, volgt een tussenlaag alvorens af te werken met de eindlaag te schilderen.

Kaleien van de gevel

U kan echter ook opteren voor het kaleien van uw gevel. Kaleien is een oudere techniek die bestaat uit het aanbrengen van een kalkpleister. Meestal wordt deze methode van schilderen toegepast op gevels uit metselwerk. Kaleien geeft ook een goede bescherming tegen vocht, enzovoort. Het geeft uw gevel een authentiek uitzicht en bovendien verbergt het gemakkelijk oneffenheden in uw gevel. Zeker het overwegen waard!

deuren schilderen

Deuren en ramen schilderen

Heeft uw woning houten deuren en ramen? Dn moeten deze ook periodiek goed onderhouden worden door ze te verven. Maar ook hier, is een goede voorbereiding aangewezen. Als voorbereiding bij deze buitenschilderwerken zullen de deuren en ramen grondig ontvet worden en droog gemaakt met een propere doek. De deur- en raamlijsten moeten daarna mooi glad geschuurd worden. Na het schuren van de deuren en ramen dient de schilder deze grondig te ontstoffen. Tot slot volgt bij de voorbereidende werken het afplakken. U wil immers niet dat er delen worden geschilderd die niet hoeven geverfd te worden. Het eigenlijke schilderen bestaat uit het aanbrengen van een primer. Hoekjes en randjes met een borstel, grote oppervlakten met een rol. Daarna hebt u de eerste laag lak. Eens deze laag droog is, dient er weer geschuurd te worden. Tot slot zal de schilder de eindlaag aanbrengen. Uw gevel en deuren en ramen zorgen met deze buitenschilderwerken al voor een mooi uitzicht!

dakgoten schilderen

Dakgoten schilderen

Wat op zich al niet mooi oogt, zijn de dakgoten aan uw woning. Wanneer deze zijn aangetast en een lelijk uitzicht hebben door de weergoden, kan u opteren om deze te schilderen. Op die manier geeft u aan uw dakgoten een “cachet”. Ze zijn immers een noodzakelijk kwaad voor uw woning. Elke dakgoot kan geverfd worden. PVC, aluminium, zink, het kan allemaal. Voor elke dakgoot uit een bepaald materiaal bestaat de juiste verf. Vraag uw specialist om raad!

veranda verven

Veranda verven

Bij een houten veranda schilderen, moet er gekeken worden hoe deze georiënteerd is. Een veranda die volop zon krijgt zal meer afzien dan een veranda die ietwat in de schaduw staat. De werkwijze is gelijkaardig aan schilderwerken aan ander genoemde houten onderdelen rond en aan uw woning. Houdt zeker rekening met de kleur verf die u wenst te laten aanbrengen. Een donkerdere verf absorbeert warmte. Deze zal vlugger verouderen. Ga dus voor een lichtere soort verf!

dakkapel schilderen

Dakkapel schilderen

Dan, de dakkapel. Nog zoiets dat in het oog springt. Maar ook, een dakkapel ziet veel af van het weer. Het wordt aangeraden om eens om de 4 à 5 jaar uw dakkapel te verven als ze gemaakt is uit hout. Een dakkapel bestaat uit de raamkozijnen, boeiboorden en de zijwangen. Wanneer er beschadigingen zijn, moeten deze eerst gerepareerd worden vooraleer er kan geverfd worden. Ook ontvetten en schuren zijn taken die moeten gebeuren. Ook hier zal het schilderen bestaan uit het aanbrengen van een grondlaag, een tussenlaag en tot slot de eindlaag.

schutting verven

Schutting verven

Wanneer u een houten schutting gaat verven, moet u eerst zorgen dat de (grote) oppervlakken mooi glad zijn. Ook stofvrij maken is een must. Er moet ook gecontroleerd worden of er geen houtrot is opgetreden. Dat kan u zien wanneer het hout zacht aanvoelt. Er is een middel op de markt: houtrotstop, deze kan u aanbrengen op de houten onderdelen om het proces tegen te gaan. Eens de voorbehandeling klaar is, is de werkwijze van het verven van uw schutting gelijkaardig aan andere houten onderdelen: grondlaag aanbrengen, tussenlaag en afwerken met de eindlaag.

tuinhuis schilderen

Tuinhuis (her)schilderen

Een tuinhuis van ietwat kwaliteit bestaat uit geïmpregneerd hout. Dat hout behoeft eigenlijk geen extra bescherming, maar er wordt toch aangeraden om, eens om de zoveel jaar te kiezen om een beschermde laag aan te brengen. U kan opteren om een beitslaag aan te brengen, of een dekkende lakverf.

garagepoort verven

Garagepoort verven

Wanneer uw garagepoort een schilderbeurt nodig heeft, is te zien aan het verkleuren en vergrijzen van de poort. Wanneer de garagepoort – zoals veel zal voorkomen – behandeld is met olie, zal ze langer mooi blijven. We raden hier ook dezelfde werkwijze aan als het behandelen en verven van schuttingen en andere…

Balkon verven

Maar er is meer te doen bij uw schilderwerken! Neem bijvoorbeeld uw balkon indien die aanwezig is. Ook deze valt in het oog. Meestal zal voor het verven van uw balkon een betonverf nodig zijn. Een balkon is immers meestal opgebouwd uit beton. Ook hier zijn er voorbereidende werken nodig vooraleer te beginnen verven. Beschadigingen aan uw beton moeten eerst gerepareerd worden. Gaatjes en scheurtjes worden door uw vakman met plamuur opgevuld. het schilderen van u balkon zal ook hier eerst uitgevoerd worden met een primer, gevolgd door een tussenlaag en tot slot een eindlaag.

Kosten

De prijs van buitenschilderwerken kan zowel per m² berekend worden als een tarief per uur voor een schilder. Voor buitenschilderwerken van houtwerk mag u rekenen op een prijs van €25,- tot €45,- per m² of een prijs van €35,- tot €50,- per uur. Om uw gevels te laten schilderen bent u per m² zo’n €15,- tot €25,- kwijt ofwel €30,- tot €45,- per uur.

schilder inhuren

Een schilder inhuren

Niet iedereen is even handig. Reken daarbij dat dikwijls de plaatsen moeilijk bereikbaar zijn en u toevallig geen hele stelling of steiger in uw kelder hebt staan, dan is het toch te overwegen en aan te raden om een schilder in te huren. Bovendien werkt een gespecialiseerde schilder met kennis van zaken. Hij zal zeker de juiste materialen en verven gebruiken om de buitenschilderwerken zo goed mogelijk af te werken. Wilt u graag een schilder in uw streek inhuren? Vraag vrijblijvend offertes aan en vergelijk meerdere firma’s op prijs en kwaliteit!

Tot 40% minder betalen voor schilderwerken? Vergelijk prijzen!

Uit onderzoek is gebleken dat het vergelijken van offertes loont. U kunt zelfs tot wel 40% besparen op de kosten door de prijzen van verschillende schilders naast elkaar neer te leggen. Via onze offerteservice kunt u gemakkelijk en snel tot wel 3 prijsvoorstellen ontvangen van firma's uit uw streek. Binnen 2 minuten geregeld!