Zoekt u een behanger voor behangwerken in Deerlijk? Van het behangen van een woonkamer tot het aanbrengen van fotobehang in een kinderkamer de firma’s gelieerd aan ons netwerk staan voor u klaar! Zij helpen u aan een prachtig resultaat voor een goede prijs! Via onze offerteservice kan u tot wel 3 verschillende behangers uit uw streek vergelijken. Een behanger uit ons netwerk is professioneel en bekwaam in alle behangwerken. Zij kunnen u adviseren over het soort behangpapier, de kosten en zetten zich 110% in om tot een mooi resultaat te komen. Vraag vrijblijvend offertes aan en oriënteer u op de prijs!

Waarom een professionele behanger inhuren?

U bent misschien wel een handig persoon en u denkt: “ik zal de woonkamer of slaapkamer eens snel behangen”. Houd er echter rekening mee dat behangpapier aanbrengen op uw wand echt niet zo simpel is. Neen, behangen is meer dan dat! Een professionele behanger werkt sneller, hij weet wat hij moet doen. Zo weet hij welke voorbereidende werken er broodnodig zijn bij behangwerken vooraleer het eigenlijke aanbrengen van behangpapier begint. Alles hangt af van de staat van de wanden. Bovendien is het éne behangpapier het andere niet. Wilt u een professionele behanger inhuren? Via ons netwerk kunt u de kosten vergelijken van maximaal 3 verschillende behangers die werkzaam zijn in Deerlijk. Door prijs van de ontvangen offertes te vergelijken kunt u besparen op de kosten. Elke behanger heeft jarenlange ervaring in het vak en het nodige materiaal om de werken uit te voeren!

Hoe gaat een behanger te werk?

Om een correcte offerte te maken zal de behanger eerst het oude behangpapier verwijderen. Zo ziet hij meteen welke voorbereidende werken er nodig zijn. Zitten er achter het behang bijvoorbeeld veel scheuren of barsten, dan weet hij wat te doen. Ook het verwijderen van oud behang is van belang naargelang het soort behangpapier dat gebruikt werd. Zo is papieren behang eenvoudig los te weken met water. Is er echter bijvoorbeeld glasvezelbehang aangebracht, dan is het een ander verhaal. Dit soort behang moet losgetrokken worden.

Vervolgens zal uw vakman uit Deerlijk het aantal nodige materiaal uitrekenen. Ook dit is niet altijd eenvoudig. Veel hangt af van de soort kamer die u wil laten behangen. Een keuken heeft meer hoekjes en kantjes dan een slaapkamer. Doorgaans is een rol behangpapier exact 53 cm breed en een ietsje meer dan 10 meter. Een normale kamer is doorgaans lager dan 3 meter, uitgezonderd bijvoorbeeld een Herenhuis met hoge plafonds. Een simpele rekensom leert dat doorgaans uit één rol behangpapier, er 3 banden kunnen gesneden worden.

Hulpmiddelen van een behanger

Hulpmiddelen die een behanger uit Deerlijk gebruikt voor de behangwerken zijn:

  • Behangtafel
  • Lijmborstel
  • Behangspatel
  • Nadenroller
  • Afbreekmesje
  • Schaar
  • Trap
  • Schietlood
  • Behanglijm
  • Behangpapier
Nadat de muren en wanden in Deerlijk zijn voorbehandeld (afhankelijk van de staat van de wanden en de keuze van het behang), kunnen de eigenlijke behangwerken aanvangen. Een goede behanger zal ook niet nalaten om resterende lijmresten te verwijderen.
behangwerken Deerlijk

Wat kost een behanger in Deerlijk?

Dan nu een raming van de kosten. Niet zo eenvoudig. De behanger hanteert soms tarieven per rol, maar soms ook per vierkante meter. Er zijn ook behangers die de prijs per uur bepalen. Dit geldt dan meestal voor de voorbereidende werken, zoals gaten vullen, scheuren en barsten repareren. Maar ook het verwijderen van uw oude behang vraagt tijd. Voor voorbereidende werken en de eigenlijke behangwerken vraagt een behanger in Deerlijk doorgaans gemiddeld €15,- per uur. Omdat de kostprijs van behangwerken gebaseerd kunnen worden op verschillende criteria (per rol/ per m²/ per uur), kan u best een offerte aanvragen om de kosten te laten berekenen. Dan hebt u nog het behang zelf. Traditioneel papieren behang is er al vanaf €5,-. Voor speciaal behangpapier betaalt u natuurlijk meer, waarover verder meer.

Trouwens een offerteaanvraag heeft nog tal van voordelen. Wij zijn een groot netwerk van betrouwbare bedrijven werkzaam door heel Vlaanderen, ook in Deerlijk. U kan tot wel 40% besparen door goed te vergelijken, want meestal ontvangt u een offerte van (max.) 3 bedrijven in uw buurt. Dit alles gratis en vrijblijvend. Bovendien moet u er rekening mee houden dat als u een expert in huis neemt, uw BTW tarief kan verschillen. Immers, voor een huis ouder dan 10 jaar betaalt u 6% BTW in plaats van 21%. Dit geldt ook indien u uw behangpapier bestelt via een bedrijf.

Zo maakt u uw behangwerken goedkoper!

Uiteraard kan u op de kosten besparen. Dit door de voorbereidende werkzaamheden in Deerlijk zelf uit te voeren. U kan het de behanger eenvoudiger maken door onder andere de kamer al zo leeg mogelijk te maken. Laat u uw behang aanbrengen door een professionele behanger, kan u ook het gekozen behang bestellen bij de firma in Deerlijk, en zo kosten besparen.

Behangpapier verwijderen

Naast het leegmaken van de te behangen ruimte, kan u het de professionele behanger gemakkelijker maken en zo heel wat geld uitsparen. We hebben het over het verwijderen van uw oude behangpapier. Vermits ook een ervaren behanger heel wat tijd steekt in het afstomen of afweken van uw oude behang, kan u deze taak gemakkelijk zelf uitvoeren. Al naargelang het soort behangpapier dat er op uw muren hangt, zijn er verschillende manieren om deze klus tot een goed einde te brengen.

behanger Deerlijk

Behang afstomen

Veel hangt af van het soort behangpapier dat u moet verwijderen vooraleer de behanger aan de slag kan. Denk maar aan het glasvezelbehang of vinylbehang. Dit zijn soorten behangpapier met een dubbele laag en bovendien zijn ze gelijmd met een stevige lijm. Als u deze muren met een plamuurmes te lijf gaat, is de kans zeer groot dat u uw ondergrond gaat beschadigen. Daardoor hebt u of uw behanger weer meer werk om de onderliggende wanden klaar te maken voor uw nieuw behang. Hier is het dus aangeraden om een stoommachine te huren. Dit kan bij uw speciaalzaak of bij een doe-het-zelf bedrijf. De machine wordt gevuld met water en u gaat over uw oude behangpapier zodat deze de lijm oplost. Uw behang lost gemakkelijker en het bespaart u tijd.

Behang afweken

Kiest u ervoor om uw oude behang af te weken (goed werkbaar bij het klassieke licht behang), moet u wel goed de bedenking maken dat afweken gepaard gaat met veel water. De muren worden ingesmeerd met water met al dan niet een afweekmiddel. Dat water sijpelt van uw muren. Het is dus zaak om uw vloer te beschermen. Maar ook de stopcontacten en lichtschakelaars vormen een gevaar. Daar mag immers geen water mee in contact komen, logisch toch? Afschermen is de boodschap en bovendien de elektriciteit afsluiten! Het behangpapier wordt ingewreven met het water en u kan aan de slag met een plamuurmes om het behangpapier te verwijderen. Een goedkopere oplossing, maar kost wel meer tijd.

huis behangen Deerlijk

Muren afwerken na verwijderen behang

Uw oude papier is verwijderd. Mogelijk staat u versteld van hoe uw muur er nu uit ziet. Allerlei barstjes en scheuren in uw pleisterwerk maakt het de behanger onmogelijk om deftig werk af te leveren. Ook hier kan u in de kosten besparen door uw wanden terug “behangklaar” te maken. Putjes, barstjes en scheuren kan u gemakkelijk bijwerken met een opvulmiddel. Eens dat uitgehard is gaat u er met een schuurpapier over heen. Zo krijgt u terug mooie egale muren en uw behanger kan aan de slag.

Soorten behang

Behangpapier of behang is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Naast het traditionele papieren behangpapier bestaat er bijvoorbeeld het fotobehang. Het is een blikvanger in bijvoorbeeld uw woonkamer. Er is zelfs een mogelijkheid om uw eigen foto’s op uw wand te laten schitteren. Vraag de behanger uit Deerlijk naar de mogelijkheden! Dan hebben we het even over retrobehang. Uw kamer laten behangen met retrobehangpapier oogt mooi. Er worden steeds wederkerende patronen gebruikt en verschillende kleurencombinaties zijn mogelijk. U moet er wel opletten dat u niet overdrijft. Dit om de juiste sfeer niet te bederven.
behangpapier
Bent u fan van klassieke meubelen of stijl, dan is barokbehang zeer interessant. Het oogt zeer mooi in een rustieke omgeving zoals bijvoorbeeld uw slaapkamer. Barokbehang geeft een accent aan uw kamer en is een echte blikvanger. Barokbehang bestaat voornamelijk uit grafische patronen. Ook in een modern interieur kan u barokbehang combineren met uw meubelen om een mooi resultaat te verkrijgen. Vinylbehang is dan weer iets heel anders. Vinylbehang is uitermate dé keuze voor vochtige ruimten zoals bijvoorbeeld uw badkamer, maar wordt ook veel gebruikt in keukens. Er bestaat een ruim aanbod in kleuren en motieven in vinylbehang. Vraag uw behangexpert in Deerlijk naar de vele positieve voordelen van dit soort behang.

Renoveren met behang

Zijn er veel oneffenheden in uw wand, dan kan u best opteren voor een glasvezelbehang of renovatiebehang (lees renovlies). Wat is nu het verschil, en wat is de juiste keuze? Vroeger, voor het bestaan van renovlies, werkte de behanger met glasvezelbehang. Het bestaat nog steeds, en is verkrijgbaar in verschillende structuren. U kan het ook overschilderen en uw slechte ondergrond is weggewerkt. Maar, men kwam er achter dat er ook nadelen zitten aan glasvezelbehang. Wilt u het achteraf verwijderen dan ziet u dat dat moeilijk gaat. Bovendien is het milieuonvriendelijk en u kan er allergische reacties door krijgen. Men ging op zoek naar een alternatief en het renovlies kwam op de markt. Het voordeel is dat dit soort behang gemakkelijker is aan te brengen en het hecht goed op uw wand. Renovlies is verkrijgbaar in verschillende diktes. De dikte wordt uitgedrukt in gram. Zitten er in uw muur kleine gaatjes, kiest u best renovlies van 120 gram. Vertonen er zich ook scheuren en barsten, opteert u best voor renovlies van 150 gram. Na het aanbrengen van renovlies, is dit gemakkelijk overschilderbaar en u hebt een mooie gladde wand in Deerlijk.

woonkamer behangen Deerlijk

De living behangen

Wenst u uw living of woonkamer laten behangen? Bezin dan vooraf goed hoe u dit gaat aanpakken. De woonkamer of living is immers de blikvanger in uw woning. Aangewezen is dus om een vakman aan te stellen in Deerlijk omdat deze ruimte perfect moet behangen worden. Een professioneel behanger weet bijvoorbeeld goed hoe hij fotobehang en dergelijke moet aanbrengen.

keuken behangen

Een keuken behangen

Zoals eerder gezegd, bestaat dus de mogelijkheid om, naast schilderen, uw keuken te laten behangen. Dit gebeurt best in vinylbehang (wegens het goed bestand zijn tegen vocht), of in vliesbehang. Ook hiervoor zijn er tal van designs en kleuren verkrijgbaar op de markt. Houd er echter rekening mee dat een behanger iets langer doet om een keuken te behangen omdat een keuken doorgaans meer hoekjes en kantjes heeft dan pakweg een slaapkamer.

slaapkamer behangen

Een slaapkamer behangen

We hebben het al even gehad over een slaapkamer te laten behangen. Het accent moet hier immers gelegd worden op rust. Hebt u een klassieke slaapkamer, is het laten behangen met barokbehang een te overwegen mogelijkheid. Net vanwege de rustige uitstraling wordt er voor gekozen om uw slaapkamer te laten behangen door een professional in Deerlijk in plaats van deze te laten schilderen.

kinderkamer behangen

Een unieke kinderkamer

Een kinderkamer moet dan weer leuk zijn. In plaats van deze ruimte te schilderen kiest u best voor een aangenaam en/of speels behangpapier. Schilderen mag, maar zorg ervoor dat een deel van deze ruimte een leuk motief op de muur krijgt. Vraag uw behangspecialist in Deerlijk om raad!

zolder behangen Deerlijk

De zolder behangen

Een zolder behangen kan ook. Let wel, vaak zijn de muren van een zolder niet zo mooi afgewerkt dan een wand in de woonkamer. Voorbehandelen is dus een must. Daarbovenop dient u best een vakman in te schakelen omdat een zolder behangen niet geheel zonder risico is.

trapgat behangen

Trapgat behangen

Net zoals een zolder behangen, is het aanbrengen van behangpapier in een trapgat niet zonder risico. De banden zijn op sommige plaatsen zeer lang en meestal is een stelling nodig om overal goed aan te geraken. Een goede raad: laat deze behangwerken aan een professionele behanger in Deerlijk.

toilet behangen Deerlijk

Leuk behang op het toilet

Een toilet kan u op een leuke manier laten behangen. Het kan immers ruimte creëren. Meestal wordt echter alleen één muur behangen. Voornamelijk de muur waar u op kijkt als u het kleinste kamertje binnen komt.

babykamer behangen Deerlijk

Leuke ideeën babykamer

Er zijn vele leuke ideeën te bedenken voor het behang van een babykamer. Zo kunt u 1 of meerdere muren behangen in roze of blauw afhankelijk van het geslacht van de baby. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een rustige print.

kantoor behangen

Kantoor behangen

Om een serene sfeer in uw kantoor aan te brengen kunt u een behanger inschakelen voor behangwerken van 1 of meerdere wanden. Fotobehang is uiterst geschikt om een rustig of juist zakelijke uiterlijk aan uw kantoorpand te geven.

behanger kosten

Vrijblijvend offertes vergelijken

Nu u een goed overzicht heeft van de mogelijkheden is het zaak om u te orienteren op de prijs van de behangwerken. Via onze offerteservice kunt u geheel vrijblijvend een gratis offerteaanvraag doen. Het is belangrijk dat u duidelijk aangeeft wat de behanger voor u in Deerlijk moet uitvoeren. Hoe exacter u de offerteaanvraag invult des te preciezer de firma’s uit ons netwerk de offerte voor u kunnen samenstellen. U ontvangt na de aanvraag van maximaal 3 firma’s een prijsofferte. Vergelijk deze op prijs, aanbod en voorwaarden. Na het vergelijken kunt u contact opnemen met de firma met het beste aanbod!

Tot 40% minder betalen voor behangwerken? Vergelijk prijzen!

Uit onderzoek is gebleken dat het vergelijken van offertes loont. U kunt zelfs tot wel 40% besparen op de kosten door de prijzen van verschillende behangers naast elkaar neer te leggen. Via onze offerteservice kunt u gemakkelijk en snel tot wel 3 prijsvoorstellen ontvangen van firma's uit uw streek. Binnen 2 minuten geregeld!

Werkgebied

Laatste aanvraag uit:

Ook voor andere decoratiewerken

U kunt bij Alfidecor.be terecht voor alle decoratiewerken. Gebruik onze offerteservice ook als u een schilder uit Deerlijk zoekt.

Interessante links:

Alfidecor.be

Door de jaren heen hebben al vele bezoekers voordeel behaald door bij ons een offerte aan te vragen. Ons initiatief is gratis en de offertes die u ontvangt zijn geheel vrijblijvend. Door het vergelijken van offertes kunt tot wel 40% besparen op de kosten van schilders en behangers.